Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

OΡΝΙΘΕΣ


Της Μαρίας Κανελλάκη 


-Βάλτε μου πόδια στο νιπτήρα!

(νιπτήρας Νο 1) “ Σπλαααατς!”

- Σχήμα - χρώμα θα κάνουμε;

(νιπτήρας Νο 1)  “Αυτό που λέει στο προσπέκτους  ‘Χαλαρωτικό σπα και απολέπιση’ τι είναι;”

(νιπτήρας Νο 2) “Α,  να το κάνεις απαρέγκλιτα! Έχεις να πας και μια Επίδαυρο, μην ξεχνάς… Πού να σκάσεις μύτη μ’ αυτή τη φτέρνα στο αρχαίο μάρμαρο; Ιεροσυλία!”

(νιπτήρας Νο 1) “Χάλια το έργο, μου είπε η κουνιάδα μου... Να κάνω μήπως γαλλικό;”

(νιπτήρας Νο 2) “ Mε ασημί περίγραμμα...και να βάλεις φλατ, γιατί έχει πολύ κατσάβραχο. Τι σας ήρθε να πάτε αρχαίο θέατρο;”

(νιπτήρας Νο 1) « Ο Θανάσης έχει πάθει φλασιά  μ’ αυτόν τον κοντό που έπαιζε στο ‘Είσαι το ταίρι μου’... Ψιτ, κοπελιά, προσοχή το κότσι μου!...».

(νιπτήρας Νο 2) « Α... ο τέτοιος μωρέ... ο  Βαγγέλης  ε;»

(νιπτήρας Νο 1)  «Προσοχή τον κάλο μου! Πονάει καλέ!!!... Κάπως αλλιώς τον λένε... κόλλησα τώρα... Τελειώνεις με τον  τόρνο; Γαργαλιέμαι!»

(νιπτήρας Νο 2)  «Επιθεώρηση παίζουν;»

(νιπτήρας Νο 1)  «Ε... μάλλον!... Σε κωμικά παίζει αυτός... Να μη βάλω δηλαδή τις φούξια πλατφόρμες;»

(νιπτήρας Νο 2)  «Με την καμία όμως!  Με φορείο θα σε φέρουν πίσω! Σου λέω είναι νταμάρι εκεί πέρα...  Να κάνω ένα μόνιμο γαλλικό; ... Φοβάμαι μήπως το βαρεθώ... και θα θέλω σφυρί και καλέμι για να το βγάλω…»

(νιπτήρας Νο 1) « Η κουμπάρα μάς ξεσήκωσε... Είχε δει τον Ζουγανέλη και περάσανε λέει τούμπανο!... Προσοχή το μικρό νύχι! Έχει σπάσει κάθετα...»

(νιπτήρας Νο 2)  «Τραγουδάει ο Ζουγανέλης στην Επίδαυρο;... Πιάσε εκείνο το κοραλί!... Είχε και Μπουλά;... Όχι το ιριδίζον!!!... το άλλο δίπλα!....»

(νιπτήρας Νο 1) «Προσοχή το μεγάλο μου!!!... Έχει γυρίσει προς τα μέσα και με σφάζει το κωλόνυχο!!!... Ναι... νομίζω μου είπε και  Μπουλά... Κι αυτόν  που έπαιζε στο πενήντα-πενήντα...»

(νιπτήρας Νο 2) «Ο Χαϊκάλης;»

(νιπτήρας Νο 1) «Ο άλλος μωρέ... ο Ζήκος!»

(νιπτήρας Νο 2) «Εδώ θέλει δεύτερο χέρι γυαλιστικό...  Να πάρετε και μαξιλαράκια μαζί σας... με οσφυαλγία θα φύγετε από κει πέρα... »

(νιπτήρας Νο 1) «Τι να κάνω η γυναίκα; Τον ξέρεις τον Θανάση... άμα του μπαστακωθεί μια ιδέα, δεν του την ξεκολλάς με την καμία όμως...  Να κάνω γαλλική πλεξούδα τη φράντζα μου;...  Θα σκάσω με τη μαλλούμπα κάτω... Καλά μιλάμε, άμα είναι μάπα το έργο,  μαύρο φίδι που τον έφαγε... »

(νιπτήρας Νο 2) «Φάγαμε κάτι κεμπάπ χτες στου Αριστοφάνη... καλά ε;;;... Απαίχτου!!!...»

(νιπτήρας Νο 1) «Κάτι μου θυμίζει το όνομα... κάπου το είδα γραμμένο τώρα τελευταία...  Να βάλουμε κι ένα στρασάκι στον αντίχειρα ή μπα;;;... Θα πέσει βαρύ ε;…. »

(νιπτήρας Νο 2) «Το γιαουρτλού μας έπεσε κομματάκι βαρύ, αλλά είχε και σαρανταδύο βαθμούς με υγρασία,  μην ξεχνάς!... Να το ξαναπεράσουμε αυτό; Κόλλησε ένα τσίνορο απ’ την κυρία δίπλα που την ξεφρυδιάζουν... να, εδώ...»

(νιπτήρας Νο 1) «Να κάνω και σχήμα στα φρύδια; Παραφουντώσανε…. Ο Αριστοφάνης κάτι μου θυμίζει πάντως…»

(νιπτήρας Νο 2) «Δεν κάνεις μουστάκι πρώτα; Σαν τον Ονούρ έχεις γίνει!»

 (νιπτήρας Νο 1) «Ο Ονούρ! ... Θ Ε Ο Σ  μιλάμε;;;»

(νιπτήρας Νο 2) «... και Αλλάχ και Βούδας μη σου πω!!!... Να πάρεις λίγο και τις φαβορίτες γιατί παραμακρύνανε...»

(νιπτήρας Νο 1) «...Ψιτ κοπελιά, ετοίμασε κερί για μουστάκι-φαβορίτες... Xωρίσανε και με τη Σεχραζάτ ε; Αυτή κωλοτριβόταν με τον Μπουλέντ σ’ ένα άλλο σήριαλ και τα πήρε κρανίο ο «Θεός» και μπαλαμουτιάζει την Μεριέμ, ένα άλλο μανουλομάνουλο που έπαιζε  μαζί της σ’ ένα άλλο σήριαλ και το μαθαίνει η Μπεργκιουζάρ και έγινε ...της Βαγδάτης... Διαζύγιο στα καπάκια μιλάμε!...»

(νιπτήρας Νο2): «Έεεεελα ρε!!!....τσεκαρισμένο;»

(νιπτήρας Νο 1): «Πρώτο θέμα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ!... με προσβάλλεις τώρα... σου' χω δώσει εγώ ποτέ μούφα είδηση;»

(νιπτήρας Νο 2) «Καλά σόρυ...καλό το κοραλί αλλά την άλλη φορά θα κάνω την ελληνική σημαία, εδώ στον παράμεσο... το είδα στους Ολυμπιακούς κι έφαγα σκάλωμα... Άσχετο... ποιο έργο θα δείτε τελικά;»

(νιπτήρας Νο 1) «Τις όρνιθες καλέ!»

(νιπτήρας Νο2) «Του Αριστοφάνη δεν είναι αυτό;»

(νιπτήρας Νο 1) «Ξέρεις μήπως επίθετο;»



12 σχόλια:

  1. Χαχαχαχαχα!!! Απόδειξη πως στην Επίδαυρο υπάρχουν πολλά...ντουβάρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Επίδαυρος είναι ιερός τόπος και νιώθεις όλο το μεγαλείο και την ιστορία των αρχαίων προγόνων μας. Όσο για τα ντουβάρια... δυστυχώς υπάρχει κι αυτή η μερίδα θεατών, που ελπίζω και εύχομαι να βγαίνουν από κει μέσα, μια στάλα προβληματισμένοι...
      φιλιά πολλά στο όμορφο νησί σου!

      Διαγραφή
  2. Να'σαι καλά, Μαρία!! Γέλασα με την καρδιά μου!
    Υπάρχει, σαφώς, μεγάλη ασχετοσύνη από μια μερίδα φιλοθεάμονος κοινού, που σπεύδει κάθε χρόνο στην Επίδαυρο, μόνο και μόνο για να το αναφέρει με έπαρση στον φιλικό περίγυρο, αλλά σίγουρα, υπάρχει κι ένα μεγάλο ποσοστό που αισθάνεται την "ιερότητα" του χώρου της Επιδαύρου και είναι σε θέση να εκτιμήσει τόσο την ιστορία του, όσο και τα καλλιτεχνικά δρώμενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχα την ατυχία να έρθω σε επαφή με αντιπροσώπους αυτού του "φιλοθεάμονος" κοινού και ειλικρινά έφυγα απογοητευμένη. Δυστυχώς οι γυναίκες αυτές φέρουν και την ιδιότητα της "μητέρας"... Το κακό διαιωνίζεται...
      Φιλιά πολλά Κωνσταντίνα μου!

      Διαγραφή
  3. Το μόνο που λείπει είναι ο Πίου το μαύρο πιστόλι από την Επίδαυρο.
    Μάρια γέλασα πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστή σε βρίσκω... και ο Πίου θα κόλλαγε στη συζήτηση. Αν καθόμουν λίγο ακόμα, ίσως να άκουγα και το όνομά του... Με τόσα άσχετα που ειπώθηκαν, γιατί όχι κι ο συμπαθής μαύρος;
      Φιλιά πολλά Ελενάκι και καλά να περνάς στο όμορφο Πήλιο!

      Διαγραφή
  4. Φοβερή!
    Τι χιούμορ!

    Τελικά έμαθες επίθετο του Αριστοφάνη:))

    Φιλιά θαλασσινά κοπελάρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το επίθετο δεν το έμαθα ποτέ... Έμαθα όμως με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες όλα τα τελευταία επεισόδια του τούρκικου σήριαλ, τι κάνουν στις ιδιωτικές τους ζωές και πότε θα ξανάρθουν στην Ελλάδα. Έγινα "Τούρκα" μέχρι να φύγω από κει μέσα...
      Φιλιά (στεριανά) κι από μένα Ζουζού μου!

      Διαγραφή
  5. Σαν να ήμουν παρούσα στην συζήτηση κι εγώ, Μαρία μου. Μπορώ να με φαντασθώ να ακούω αυτό τον διάλογο. Δεν ξέρω εάν θα είχα κρατηθεί όμως και να μην σχολιάσω τα όσα άκουγα εκείνη την στιγμή. Ίσως πέταγα, φεύγοντας, και κανένα πιστολάκι μέσα στον νιπτήρα και πέρα από ξανθιές, γίνονταν και ψημένες.. χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα... το σκέφτηκα κι αυτό. Για την ακρίβεια, βλέποντας τον τόρνο και τα άλλα εξαρτήματα μπροστά μας, μου μπήκαν κάτι ιδέες... Άσε που μ' αυτό το πόδι που είχε η μία, μου ήρθε να της πω "κόψτο κυρά μου να ησυχάσεις κι εσύ, και η κοπελίτσα που πάλευε μια ώρα γονατιστή να το καλαφατίσει..."
      Φιλιά πολλά πατριώτισσα στη μακρινή Αυστραλία!

      Διαγραφή
    2. Συντεκνάκι, μου έριξαν το ιστολόγιο πριν από λίγο καιρό και για αυτό χάθηκα. Ελπίζω να τα λέμε συχνά, αναγκάστηκα να μεταφερθώ αλλού.Χα χα.. κάτι τέτοια σκηνικά με πεθαίνουν στα γέλια. Όσο σε φαντάζομαι να το λες, τόσο γελάω.

      Αγριμιώ από Μελβούρνη

      http://agrimio.wordpress.com/

      Διαγραφή
  6. Μαρία μου υπέροχο, ακόμα γελάω. Να είσαι καλά φίλη μου!!! Συνέχισε έτσι, έχεις καταπληκτική πένα.
    Καλό βράδυ να έχεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή