Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Φράσεις ζωής


Της Φωτεινής Μπούρου

Φράσεις. Συνδέσεις μερικών λέξεων. Όμως, όχι απλές συνδέσεις. Είναι σαν κάτι μαγικούς συνδυασμούς λέξεων που κρύβουν ένα βαθύτερο νόημα. Μπορεί  να κρύβουν ακόμα και ένα συναίσθημα.
Πολλές φράσεις έχουν μείνει στην ιστορία, από διάφορα διάσημα πρόσωπα, όπως από τον Gabriel García Márquez. Και όλες έχουν κάτι να σου πουν. Είναι λες και σου φωνάζουν να δώσεις κάπου προσοχή. Δεν έχουν βγει τυχαία. Σε κάνουν να σκεφτείς και λίγο διαφορετικά από ό,τι συνήθως. Σαν να σου λένε να κοιτάξεις και λίγο παραπέρα από αυτό που φαίνεται.

Πως προκύπτουν; Μα μέσα από την ίδια τη ζωή. Γιατί κάθε μέρα είναι και ένα μάθημα ζωής. Και μέσα από τα λάθη μας μαθαίνουμε. Μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα τη ζωή. Έτσι, κάποιοι  παλαιότερα, έπαθαν, έμαθαν από τα λάθη τους και μοιράζονται αυτήν τους τη γνώση ώστε να μην κάνουν και οι άλλοι τα ίδια λάθη ή απλά για να μας δείξουν ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης.
Συνηθίζω, λοιπόν, να κρατώ αυτές τις σοφές και αγαπημένες φράσεις ζωής, αλλά ταυτόχρονα γράφω και κάποιες  δικές μου, μέσα από τη δική μου εμπειρία.  Κάθε εμπειρία και μία νέα φράση.

Φράσεις ζωής λοιπόν, φράσεις που πάντα κρύβουν ένα βαθύτερο νόημα…

ü   Delete σε ό,τι μας χαλάει, accept σε ό,τι μας κάνει να νιώθουμε όμορφα!

ü   Σε ένα παζλ ενώνεις σιγά σιγά τα κομμάτια. Αλλά ποτέ δεν μπορείς να έχεις μια πλήρη εικόνα αν δεν τα ενώσεις όλα σωστά…

ü   Όταν κλείνει ένα κεφάλαιο, ανοίγει ένα άλλο. Και αν αυτό ήταν το τελευταίο, τότε απλά ξεκινάς ένα καινούργιο βιβλίο, πιο όμορφο...

ü   Κανείς δεν ξέρει καλύτερα από σένα για σένα…

ü   Μην κολλάς στις λεπτομέρειες και χάνεις την ουσία… Αλλά καμιά φορά να τις κοιτάς για να μη μένεις στην επιφάνεια…

ü   Τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου πρέπει να τον θαυμάζεις και να’σαι υπερήφανος γι’ αυτόν.  Αν όχι,  τότε μάλλον δεν ήσουν ποτέ πραγματικά δίπλα του.

ü   Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε πάντα. Καμιά φορά αρκεί να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε.

ü   Σημασία δεν έχει μόνο να προλάβεις το τρένο, αλλά να ανέβεις και στο σωστό!

ü   Μπορεί να μη μου μιλάς, αλλά εγώ ακούω την καρδιά σου...

ü   Θα ήθελα να πατούσα ένα forward και να βρισκόμουν μες στην αγκαλιά σου…

ü   Το πάρτυ μασκέ κάποια στιγμή φτάνει στο τέλος του και οι μάσκες πέφτουν.

ü   Είναι φορές που βλέπεις κάποια πράγματα και δεν τα βλέπεις. Άλλες φορές τα βλέπεις και τα παραβλέπεις. Στο τέλος όμως, τα βλέπεις όλα μαζεμένα.

Η πιο σημαντική, όμως, είναι το μότο μου, που με ακολουθεί και το ακολουθώ παντού! «Πάντα υπάρχουν καλύτερα, αλλά πάντα υπάρχουν και χειρότερα. Μην το ξεχνάς!»
Γιατί είναι ωραίο να μοιραζόμαστε εμπειρίες και γνώσεις μέσα από μικρές μαγικές φράσεις ζωής! Ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να σου φανούν χρήσιμες…  ;)


8 σχόλια:

  1. Πολύ καλό Φωτεινούλα.
    Εχεις δίκιο σε όλα να τα κάναμε και πράξη ακόμα καλύτερα.
    Το δικό μου μότο πάντως είναι το πρώτο
    "Delete σε ό,τι μας χαλάει, accept σε ό,τι μας κάνει να νιώθουμε όμορφα!"
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα! Γεια σου ρε βόρεια Ελλάδα με τα ωραία σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. - Έλενα: Σωστά τα λες Έλενα! Πρέπει να γίνουν και πράξη!
    Όσο για το μότο που επιλέγεις, θα έλεγα ότι είναι "Έλενα"! Εξηγεί και το χαμόγελο που έχεις!
    - Τζούλυ: :) Φιλιά στην όμορφη Ζάκυνθο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Θα ήθελα να πατούσα ένα forward και να βρισκόμασταν όλες μαζί για καφεδάκι στο Σούνιο, να δούμε και το ηλιοβασίλεμα..."

    Φωτεινή, λένε πως τα ονόματα δεν δίνονται τυχαία στους ανθρώπους...
    Είσαι η πιο φωτεινή πλευρά του "σπιτιού" μας.
    Φιλιά στην όμορφη Θεσσαλονίκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, μακάρι.. Θα ήταν πολύ ωραία Μαρία...Μέχρι τότε, ας συνεχίσουμε το "διαδικτυακό" μας καφέ, πλέον και στο νέο μας "σπίτι"!

      Χαίρομαι πολύ γι'αυτό! Θα συνεχίσω έτσι λοιπόν! :)
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Φωτεινή, λένε πως η καίρια φράση, την καίρια στιγμή, έχει τη δύναμη να συγκλονίσει τον άνθρωπο και να τον κάνει να νιώσει ένα "κλικ" για να πάει ένα βήμα μπροστά ή ένα πίσω.
    Συγχαρητήρια για το πρώτο σου κείμενο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Κωνσταντίνα!
      Μακάρι αυτές οι φράσεις να είναι εκείνο το "κλικ" που χρειάζεται κανείς για να κάνει αυτό το βήμα...είτε μπροστά είτε πίσω..
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Καλά έτσι φοβερές φράσεις και με πραγματικό νόημα!!!!!Εμένα αυτή που μου άρεσε πιο πολύ είναι εκείνη που λέει πως "τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου πρέπει να τον θαυμάζεις και να’σαι υπερήφανος γι’ αυτόν. Αν όχι, τότε μάλλον δεν ήσουν ποτέ πραγματικά δίπλα του."

    ΑπάντησηΔιαγραφή